Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Nick Vujicic: Ο άνθρωπος χωρίς άκρα

Τραγουδάει. Κολυμπάει. Κάνει σέρφινγκ. Ταξιδεύει παντού στον κόσμο, δίνοντας διαλέξεις. Παντού, όταν μιλάει, δίνει δύναμη και αισιοδοξία για την ζωή. Δύσκολο να πιστέψει κάποιος, αν δεν τον δει, πως αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ούτε χέρια, ούτε πόδια!

Ο Nick Vujicic (Νικ Βούισιτς), 30 ετών σήμερα, Σέρβος γεννημένος στην Αυστραλία και κάτοικος της Καλλιφόρνια (Η.Π.Α.) εδώ και λίγα χρόνια, παρά το πρόβλημα (και τι πρόβλημα!...)  ζει μια ζωή γεμάτη δραστηριότητες! 
Η μόνη βοήθεια που του προσφέρει το σώμα του είναι ένα μικρό "κοτίσιο ποδαράκι" όπως λέει με χιούμορ, με δύο δάκτυλα μονάχα, αρκετά όμως για να μπορεί να πληκτρολογεί στον υπολογιστή, να παίζει ποδόσφαιρο ή να οδηγεί το καροτσάκι του!

Μέχρι τα 8 του χρόνια, όπως λέει στις διαλέξεις του, ένιωθε τόσο δυστυχισμένος που το μόνο που σκεφτόταν ήταν να αυτοκτονήσει.
Λίγα χρόνια αργότερα η μητέρα του του έδωσε να διαβάσει ένα άρθρο ενός ανθρώπου με παρόμοια προβλήματα. Κατάλαβε πως δεν ήταν μόνος και άρχισε να παίρνει κουράγιο.

Σήμερα είναι παντρεμένος με παιδιά, γράφει βιβλία και γυρίζει τον κόσμο προσπαθώντας να "ξυπνήσει" στους ανθρώπους την δύναμη να παλεύουν με αυτά που έχει ο καθένας για να κάνει την ζωή του καλύτερη.

Δείτε ένα βίντεο με σκηνές της καθημερινής ζωής του Νικ Βούισιτς.
Είναι στα αγγλικά, αλλά δεν εμποδίζει στην κατανόηση της ταινίας: Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους... 





Δείτε - ακούστε μία από τις πιο συγκινητικές ομιλίες που έχουν ειπωθεί ποτέ, από μία διάλεξη που έκανε ο Νικ Βούισιτς σε κάποιο αμερικανικό σχολείο:



Πηγές videos:
youtube.com
youtubetranslations.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου